به گزارش روابط عمومی هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان «همدان»؛ آیین نکوداشت«محمدجعفر اسدی»، نخستین ایرانی صعودکننده به یک قله بالای هشت هزار متر، چهل و هشتمین سالگرد صعود تیم مشترک ایران و ژاپن به قله۸۱۶۳ متری ماناسلو و رونمایی از کتاب «علمکوه تا ماناسلو» عصر روز شنبه 21 مهر 1403 با حضور شخصیتهای کشوری و استانی برگزار شد.
گزارشی از برگزاری آیین باشکوهِ نکوداشت «محمدجعفر اسدی» و چهل و هشتمین سالگرد صعود تیم مشترک ایران و ژاپن به قله۸۱۶۳ متری ماناسلو
به گزارش روابط عمومی هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان «همدان»؛ آیین نکوداشت«محمدجعفر اسدی»، نخستین ایرانی صعودکننده به یک قله بالای هشت هزار متر، چهل و هشتمین سالگرد صعود تیم مشترک ایران و ژاپن به قله۸۱۶۳ متری ماناسلو و رونمایی از کتاب «علمکوه تا ماناسلو» عصر روز شنبه 21 مهر 1403 با حضور شخصیتهای کشوری و استانی برگزار شد.
در آغاز این نشست پس از قرائت قرآن گروه رزمنوازی پادگان قهرمان به اجرای سرود ملی پرداختند.
سرتیپ دوم «جمشید فولادی» رئیس اداره ورزش و آمادگی جسمانی ستاد کل نیروهای مسلح، «حسین امیدی»رئیس تربیت بدنی ارتش سرتیپ، امیر سرتیپ «علی مجدآرا» رئیس هیئت کوهنوردی کل نیروهای مسلح، سرتیپ «امیرمهدی کرمی» ارشد نظامی آجا در استان همدان و فرمانده پایگاه شکاری نوژه، « رضازارعی»، رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی، «کاوه خورابه» معاون انجمن مفاخر فرهنگی، «مسعود ویژه» مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد، «سید مسعود حسینی» شهردار همدان، «حمید بادامی» عضو شورای شهر، برخی از مهمانان این نشست بودند.
«قاسم دادفرما» و « بیوک بهزادی» همنوردان تیمسار اسدی و فرزندان همنوردانی که از دنیا رفتهاند؛ آقایان «مهدیزاده»، «هندی»، «محمدپور» و «محسن عبدلی» ناجی «جان کاگهیاما» در علمکوه در این مراسم حضور داشتند.
نخستین سخنران این مراسم «علی حقیقی» مدیرکل اداره ورزش و جوانان استان همدان ضمن خوشآمدگویی به یکایک مهمانان این آیین، ابراز خرسندی کرد از اینکه فرصتی پیش آمده که مراسمی در خور شخصیت «تیمسار اسدی» در همدان برگزار شود و از «رضوان سلماسی»، رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان همدان، هیئت رئیسه محترم و اعضای کمیتههای این هیئت که در یک سال گذشته برای اجرای آبرومندانه این مراسم تلاش نمودهاند، سپاسگزاری کرد.
وی همچنین از همراهی تمام دستگاههای نظامی، انتظامی و اجرایی که در این برنامه مشارکت کردهاند، دکتر ویژه و اداره کل فرهنگ و ارشاد، خبرنگاران و اصحاب رسانه، مجری، رزمنوازان، همکاران ادارهکل ورزش و جوانان و تمام کسانی که سهمی در این کار داشتهاند، تشکر و قدردانی کرد.
در ادامه عکسها و فیلمهای بازمانده از صعود ماناسلو در قالب کلیپی به نمایش درآمد.
سپس؛ «رضا زارعی» رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی در این نشست به پیوند ایرانیها و ژاپنیها اشاره کرد و گفت: «۴۸ سال از نخستین صعود ایرانیها به یک قله هشت هزار متری میگذرد و امروزه بیش از صد ایرانی بر فراز قلههای بیش از 8هشت هزار متری ایستادهاند و بیش از ده هزار نفر به این چهارده قله هشت هزار متری به تناسب صعود کردهاند؛ اما زمانی که نخستین صعود ایرانیها انجام شد، ماناسلو را به نام «کوه ژاپنیها» میشناختند، چرا که آنها تعدادی کشته در این کوه دادند تا بتوانند بر فراز ماناسلو؛ هشتمین قله مرتفع جهان بیاستند.
دومین تلاش ژاپنیها بر اساس ارتباط خیلی خوبی که بین فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی ایران با فدراسیون ژاپن به واسطه یک اتفاق خاص (یعنی حادثهای که برای یک کوهنورد ژاپنی در علمکوه رخ داد) برقرار شد. این پیوند از آن زمان تا امروز به شکل خیلی نادری، بعد از ۴۸ سال پیوسته، بین تیم هشت نفره ایرانی و تیم نه نفره ژاپنیها برقرار مانده و سالانه دور هم جمع میشوند و یاد این صعود را گرامی میدارند.
در ادامه؛ سرتیپ دوم «جمشید فولادی» رئیس اداره ورزش و آمادگی جسمانی ستاد کل نیروهای مسلح ضمن تشکر از همه دستاندرکاران این برنامه به ویژه دکتر حقیقی و سلماسی، آیهای از سوره نبأ که اشاره به آفرینش کوهها دارد، خوانده و گفت: مطمئنم در این جمع افراد زیادی کوهنوردی میکنند و قلههای بسیار مرتفعی را صعود کردهاند. کوهنوردان میخواهند ثابت کنند که مانند یک کوه استوار، ثابتقدم، قوی، مرتفع هستند. به قلههای بلندی مانند دماوند، سبلان، سهند و تفتان صعود کردهام، مطمئنم کوهنوردان این حس را تجربه کردهاند، زمانی که به نوک قله میرسند احساس سربلندی، پیروزی و غرور میکنند وخود را از آن قله مرتفعتر میبیند و عظمت و قدرت و صلابت و پایداری خداوند را بیشتر به چشم میبیند. ورزش کوهنوردی در میان نیروهای مسلح یک ورزش کاربردی به شمار میرود. امیر اسدی عزیز کسی است که در سال ۱۳۵۵ با صعود به قله ماناسلو ورزش کوهنوردی ایران را زنده کرد و با توجه به شرایط سخت صعود پاییزه در برف و باران و بدون کت پر موفق شده است این افتخار را برای ایران و ایرانی ثبت کرد و در واقع با این خط شکنی نام خود را در تاریخ ایران جاودانه کند.
تقدیر از «محمد بهزادی» و «قاسم دادفرمای» از اعضای تیم مشترک ایران و ژاپن در صعود به ماناسلو، «هوشنگ هندی» فرزند مرحوم «یوسف هندی»، فرزند شادروان «علی محمدپور»، «علیرضا مهدیزاده» فرزند زندهیاد «مختار مهدیزاده» سرپرست فنی تیم بخش دیگری از برنامه آیین نکوداشت تیمسار «محمد جعفر اسدی» بود.
«سعید مهدینژاد» مترجم زبان ژاپنی و همکار تیمسار اسدی در تدوین کتاب علمکوه تا ماناسلو و «محسن عبدلی» ناجی کاگهیاما در حادثه علمکوه که در سال ۱۳۵۱ خورشیدی رخ داد و مقدمه و سببساز صعود مشترک ایران و ژاپن شد، از دیگر مهمانانی بودند که در این برنامه از آنان تقدیر شد. «عبدلی» ضمن اهدای یک کلنگ زیبا به هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان گفت: افتخار میکنم که روزی مرا دعوت کردند که همراه تیم ژاپنی به علمکوه بروم، افتخار میکنم که توانستم ارتباطی که نیاز بود بین دو کشور شکل بگیرد، رقم بزنم.
شایان ذکر است، «کاگهیاما» همنورد ژاپنی «تیمسار اسدی» نیز در تماس تصویری گفت: «من کاگهیاما از ژاپن هستم و به همه شما در این سالن خوشآمد میگویم، من از چند هفته پیش بیصبرانه منتظر بودم که در همدان خدمت شما برسم؛ اما متاسفانه به دلیل مسائلی که پیش آمد، پروازها به ایران لغو شد و من نتوانستم از حضور شما بهرهمند شوم. به اجبار از خانه خودم به همه شما خوشامد میگویم؛ اما آرزو دارم که الان آنجا باشم. من به نوبه خودم از طرف تیم ژاپنی صعود به ماناسلو از اینکه زحمت کشیدید و مراسمی با این نظم، خوبی و جالبی ترتیب دادید تشکر و قدردانی میکنم.
۴۵ سال پس از صعود ما به ماناسلو در مطبوعات ایران مورد سوال بود که اصلا صعود شده یا نه؟ چرا که ایرانیها با وقوع انقلاب ۱۳۵۷ و جنگ نتواستند یک گزارش از این صعود ارائه دهند. تیم ژاپن پس از بازگشت از ماناسلو به همت تامورا یک گزارش از ماناسلو ارائه داد. وقتی مرحوم هندی زنده بود، من از ایشان شنیدم هنوز هم به صعود ما شک دارند. بنابراین محمد جعفر اسدی و سعید مهدینژاد ماموریت پیدا کردند که گزارش صعود را بنویسند، با اینکه ۴۵ سال از صعود گذشته بود کتاب خوبی منتشر کردند.
به عنوان یک کوهنورد ۵۰ سال پیش با ایرانیها به قله صعود کردیم و دوستیها و مناسبات ما در این ۵۰ سال ادامه پیدا کرد. این برای ما یک رکورد جهانی به شمار میرود یکی از افتخارات زندگی من این است که پنجاه سال است بدون هیچ مشکلی با ایرانیها دوستی ما ادامه پیدا کرده است و از این پس هم ادامه پیدا خواهد کرد.
از اعضای تیم ماناسلو ۹ نفر ایرانی که به نپال سفر کردند، متاسفانه ۶ نفر از آنها از دنیا رفتهاند و سه نفر از جمله؛ «محمدجعفر اسدی»، «بهزادی» و «دادفرما» زنده هستند. من از اینها استدعا دارم که مواظب زندگی و حیات خود باشند از ده نفر ژاپنی حاضر در آن برنامه، ما هشت نفر زنده هستیم.
«کاوه خورابه» معاون انجمن مفاخر فرهنگی کشور نیز در آیین نکوداشت تیمسار محمدجعفر اسدی با بیان اینکه قلهها وقتی ارزشمند هستند که یک انسان به آن صعود میکند، گفت: امروزه در حوزههای فلسفی از فلسفه کوهنوردی و ورزش صحبت میشود تا به چند مفهوم جدی در این زمينه پی ببریم.
وی با اشاره به اینکه مهمترین مفهوم در ارتفاع برای یک کوهنورد آزادی است که ریشه در فلسفه یونانی و ایرانی دارد تصریح کرد: در اندیشه آزاداندیشانه من انسان «کوهنورد» با یاری از خداوند به این نیرو میرسد که تمام سختی مسیر را برای صعود به قله به جان بخرد.
خورابه با اشاره به اینکه مفهوم دیگر مفهوم اخلاق است، ادامه داد: یککوهنورد در اولین برخوردها یک رفتار اخلاقی را تجربه خواهد کرد که نجات جان کوهنوردان دیگر مصداق همین امر است.
امر سوم مفهوم ایثار است آنجایی که یاد می گیرد در عرصههای جان در کف بودن بی هیچ اندیشه و پروایی جان در طبق اخلاص بگذارد. اسدی و اسدیها نماد و الگوی آزاداندیشی و اخلاق و ایثار هستند و جامعه کوهنوردان باید از این ذخایر معنوی موجود بهرهمند شوند.
سرتیپ «حسین امیدی»، رئیس سازمان تربیت بدنی کل ارتش جمهوری اسلامی نیز در آیین نکوداشت محمدجعفر اسدی تاکید کرد: اگر چه فتح ماناسلو نقطه اوج اراده و همت والای این پیشکسوت خوشنام است، وی سابقهای دیرینه در صعود به شماری از قلههای مرتفع ایران و جهان دارد.
وی ادامه داد: کتاب از «علمکوه تا ماناسلو» حاوی نکات ارزشمندی از هماهنگی سازمانی، تدابیر مدیریتی، قدرت و سرعت در تصمیم گیری درست است که در نهایت کسب موفقیت در سایه تواضع فردی و تلاش جمعی را در گذر از موانع نیل به اهداف دور دست ارائه میدهد.
بازگویی این حقیقت که فاتحان ماناسلو در مسیر رسیدن به یکی از کمپهای پنجگانه از نقطهای عبور میکنند که ۱۵ تن از اعضای تیم کوهنوردی کره جنوبی درست زیرپای آنها در میان کوهی از بهمن ناپدید میشوند، بیان کرد: خواننده کتاب با این سوال روبرو میشود که آیا گروه در تصمیم به صعود خود دچار تردید یا انصراف شده بود یا خیر؟
وی افزود: سازمان تربیتبدنی ارتش جمهوری اسلامی ایران افتخار دارد که همواره حافظ میراث گرانبهای نسلهای پیشین بوده و این تجارب ذیقیمت را با آمیختهای از تعهدات سازمانی و ایمان قلبی در مسیر اعتلای اهداف عالیه ورزش در ارتش مورد بهرهبرداری قرار داده است.
وی تصریح کرد: «سر ادموند هیلاری» پس از تلاشهای ناموفق برای صعود گفت: «تو کوهی و نمیتوانی رشد کنی ولی من انسانم و میتوانم» چرا که او به این ایمان درونی رسیده بود که فردا دوباره تلاش خواهد کرد و موفق خواهدشد.
امیدی ادامه داد: از آستانه هفته تربیتبدنی واجب است از محمود اجل، فریدون اسماعیلزاده و محمد نوری که بارها جان کوهنوردان گرفتار را نجات دادند همچنین ابریشمی و چشمهقصابانی که شاگردان زیادی را پرورش دادهاند یادکنیم و قدردانشان باشیم. وی افزود؛ البته در کنار این نامهای بزرگ «رضوان سلماسی» بانوی هیمالیانورد و فاتح نام آور همدانی را نباید فراموش کرد.
شایان ذکراست؛ در پایان این مراسم از «نوید افضلی» دومین همدانی که توانسته در سال ۱۴۰۲ به قله ۸۱۶۳متری ماناسلو صعود کند و «معین عباسی» عباسی جوانترین کوهنورد ایرانی که توانسته بر فراز این قله بیاستند، نیز تقدیر شد.
یکی از اصلیترین بخشهای آیین چهل و هشتمین سالگرد صعود تیم مشترک ایران و ژاپن به ماناسلو رونمایی از کتاب «علمکوه تا ماناسلو» بود. این کتاب با عکسها و تصاویر مستند و ارزشمندی از سال ۱۳۵۵ به قلم تیمسار محمدجعفر اسدی و سعید مهدینژاد نوشته شدهاست.
چاپ نخست کتاب در سال ۱۴۰۰ منتشر شده و چاپ دوم به همت «حسینپور وهابی» و «چاپ کلک» در مهرماه ۱۴۰۳ روانه بازار کتاب شده است.
در این کتاب ارزشمند علاوه بر گزارش صعود تیم مشترک ایران و ژاپن به ماناسلو به چگونگی شکلگیری ارتباط دو تیم و ماندگاری دوستی آنها نیز پرداخته شده است
پایان بخش این همایش اهدای تقدیرنامهها و هدایایی بود که از طرف هیئتکوهنوردی، ادارهکل ورزش و جوانان، تربیتبدنی نیروهای مسلح، تربیت بدنی ارتش، فدراسیون کوهنوردی و اداره کل فرهنگ و ارشاد برای تیمسار اسدی در نظر گرفته بودند.
عکسها را در ادامه ملاحظه نمائید
عکسها از: «یاسین خلیل آبادی» / روابط عمومی کمیته پیشکسوتان فدراسیون و «الهام حیدریان» از عوامل روابط عمومی هیئت استان همدان
حضور «الناز رکابی» در بازیهای «المپیک جوانان» در «داکار»
اطلاعات تکمیلی مرحله انتخابی لیگ سنگنوردی
گزارش تصویری / برگزاری دوره طراحی درجه ۲و ۳ صعودهای ورزشی ۲۵ تا ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳ همدان
گزارش تصویری / بخش اول / روز دوم از دومین اردوی کشوری آموزشی، استعداد یابی و توانمندسازی تیم ملی امید هیمالیا نوردی در استان همدان
گزارش تصویری / بخش دوم / روز دوم از دومین اردوی کشوری آموزشی، استعداد یابی و توانمندسازی تیم ملی امید هیمالیا نوردی در استان همدان
گزارش تصویری / بخش سوم / روز دوم از دومین اردوی کشوری آموزشی، استعداد یابی و توانمندسازی تیم ملی امید هیمالیا نوردی در استان همدان
برگزاری پنجمین دوره بازآموزی کارگاه و مدرسی مبانی حمایت صعودهای ورزشی / همدان، ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳
اطلاعیه تغییر تاریخ برگزاری آزمونهای ورودی مربیگری کوهنوردی با اسکی
بازانتشار/ برگزاری مسابقات انتخابی لیگ سنگنوردی فدراسیون ـ بولدر و لید گرامیداشت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی (دهه فجر) / مردان و زنان / همدان / بهمن 1403
اعلامیه اخلاقیات کوهنوردی
اطلاعات تکمیلی مرحله انتخابی لیگ سنگنوردی
اطلاعیه تغییر تاریخ برگزاری آزمونهای ورودی مربیگری کوهنوردی با اسکی
اعلامیه اخلاقیات کوهنوردی
نتایج آزمون ورودی مربیگری درجه سه کوهپیمایی
آزمون ورودی دوره داوری درجه ۳ یخنوردی و درای تولینگ مردان و زنان - بهمن ماه 1403
اطلاعیه برگزای دوره های کمیته غارنوردی و غارشناسی
اطلاعیه در خصوص زمان برگزاری آموزشی نجات در برف
آزمونهای ورودی مربیگری درجه ۳ و درجه 2 کوهنوردی با اسکی آقایان و بانوان
آزمون مجدد تئوری دورههای داوری درجه ۳ صعودهای ورزشی تهران – اسفند ماه ۱۴۰۳ – آقایان و بانوان
آزمون مجدد تئوری دورههای مربیگری درجه ۳ صعودهای ورزشی تهران – اسفند ماه ۱۴۰۳ – آقایان و بانوان
اطلاعات تکمیلی مرحله انتخابی لیگ سنگنوردی
اطلاعیه تغییر تاریخ برگزاری آزمونهای ورودی مربیگری کوهنوردی با اسکی
اعلامیه اخلاقیات کوهنوردی
نتایج آزمون ورودی مربیگری درجه سه کوهپیمایی
آزمون ورودی دوره داوری درجه ۳ یخنوردی و درای تولینگ مردان و زنان - بهمن ماه 1403
اطلاعیه برگزای دوره های کمیته غارنوردی و غارشناسی
اطلاعیه در خصوص زمان برگزاری آموزشی نجات در برف
آزمونهای ورودی مربیگری درجه ۳ و درجه 2 کوهنوردی با اسکی آقایان و بانوان
آزمون مجدد تئوری دورههای داوری درجه ۳ صعودهای ورزشی تهران – اسفند ماه ۱۴۰۳ – آقایان و بانوان
آزمون مجدد تئوری دورههای مربیگری درجه ۳ صعودهای ورزشی تهران – اسفند ماه ۱۴۰۳ – آقایان و بانوان
حضور «الناز رکابی» در بازیهای «المپیک جوانان» در «داکار»
اطلاعات تکمیلی مرحله انتخابی لیگ سنگنوردی
گزارش تصویری / برگزاری دوره طراحی درجه ۲و ۳ صعودهای ورزشی ۲۵ تا ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳ همدان
گزارش تصویری / بخش اول / روز دوم از دومین اردوی کشوری آموزشی، استعداد یابی و توانمندسازی تیم ملی امید هیمالیا نوردی در استان همدان
گزارش تصویری / بخش دوم / روز دوم از دومین اردوی کشوری آموزشی، استعداد یابی و توانمندسازی تیم ملی امید هیمالیا نوردی در استان همدان
گزارش تصویری / بخش سوم / روز دوم از دومین اردوی کشوری آموزشی، استعداد یابی و توانمندسازی تیم ملی امید هیمالیا نوردی در استان همدان
برگزاری پنجمین دوره بازآموزی کارگاه و مدرسی مبانی حمایت صعودهای ورزشی / همدان، ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳
اطلاعیه تغییر تاریخ برگزاری آزمونهای ورودی مربیگری کوهنوردی با اسکی
بازانتشار/ برگزاری مسابقات انتخابی لیگ سنگنوردی فدراسیون ـ بولدر و لید گرامیداشت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی (دهه فجر) / مردان و زنان / همدان / بهمن 1403
اعلامیه اخلاقیات کوهنوردی
گزارش تصویری / برگزاری دوره طراحی درجه ۲و ۳ صعودهای ورزشی ۲۵ تا ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳ همدان
برگزاری پنجمین دوره بازآموزی کارگاه و مدرسی مبانی حمایت صعودهای ورزشی / همدان، ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳
سرطراح ایرانی در جامهای جهانی یخنوردی
گزارش تصویری / برگزاری چهارمین دوره بازآموزی کارگاه و مدرسی مبانی حمایت صعودهای ورزشی ٢١ دی ماه ۱۴۰۳ / تهران
برگزاری دوره بازآموزی مربیان درجه سه غارنوردی - کرج / ۲۲ لغایت ۲۳ آذرماه ۱۴۰۳
گزارش تصویری / دوره بازآموزي مربیان درجه 3 غارنوردی کشور در شهرکرد / 15 و 16 آذرماه 1403
گزارش تصویری از اکتشاف و نقشهبرداری اولین سیستم غار ایران در استان لرستان / موقعیت: حدفاصل اندیمشک و پلدختر / مهر و آبان ۱۴۰۳
برگزاری سی امین جلسه کارگروه ملی غارشناسی کشور / ۲۸ آبان ۱۴۰۳ + عکس
گزارش تصویری / برگزاری دوره طراحی درجه ۲و ۳ صعودهای ورزشی ۲۵ تا ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳ همدان
برگزاری پنجمین دوره بازآموزی کارگاه و مدرسی مبانی حمایت صعودهای ورزشی / همدان، ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳
سرطراح ایرانی در جامهای جهانی یخنوردی
گزارش تصویری / برگزاری چهارمین دوره بازآموزی کارگاه و مدرسی مبانی حمایت صعودهای ورزشی ٢١ دی ماه ۱۴۰۳ / تهران
برگزاری دوره بازآموزی مربیان درجه سه غارنوردی - کرج / ۲۲ لغایت ۲۳ آذرماه ۱۴۰۳
گزارش تصویری / دوره بازآموزي مربیان درجه 3 غارنوردی کشور در شهرکرد / 15 و 16 آذرماه 1403
گزارش تصویری از اکتشاف و نقشهبرداری اولین سیستم غار ایران در استان لرستان / موقعیت: حدفاصل اندیمشک و پلدختر / مهر و آبان ۱۴۰۳
برگزاری سی امین جلسه کارگروه ملی غارشناسی کشور / ۲۸ آبان ۱۴۰۳ + عکس